Rice porridge with lettuce and chicken ball レタスと鳥団子のおかゆ
Japanese staple dish for cold is "rice porridge". Today's version is with lettuce and chicken ball. Cook rice with just water since all the flavor comes from chicken balls. Add lettuce just before serving, so you can enjoy the crunchy texture. Add tons of ginger、scallion and cilantro...
風邪といったらやっぱりおかゆです。今日は、だしがたっぷり出るから鳥団子を入れて食べる直前にレタスを入れました。こうするとパリパリ感が残っておいしいよ。こーんなに入れても熱が入るとちょこっとになるから面白いね。たっぷりネギとコリアンダーと生姜を添えて。。。
drizzle some sesame oil for extra richness...yummy!
お皿によそってからごま油を少したらすとこれまたおいしい!あったまるー。
fresh sweet shrimp sashimi with wasabi and soy sauce 甘エビのわさび和え...季節限定の一品。たまにしか近所の魚屋さんは仕入れないけど今の時期時々お目にかかるメイン産スイートシュリンプ。このところエビが続いてたけど、この機を逃してなるものか。これ酒の肴にぴったりだけど、最近翌日にひびくので飲めません。。。年とったのね。。。クスン。
by hungry-witch
| 2009-01-13 13:05
| dinner