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Hungry girl's diary

Introducing easy and healthy everyday Japanese home cooking.
Japanese Food and Restaurant Show
一瞬、日本のデパ地下を思い起こしてしまいました。でもこれはニューヨーク。飲食関係者向けに、色々な日本食材やレストラン器具などを格業者さんが紹介する、コンベンションがミッドタウンで開催されました。沢山面白いものがありましたよ。
It seems like a scene from Japanese Department stores' food floor...tons of samples! But it's not. There was a Japanese food and restaurant show at the mid town today. So many great new finds and ideas from various food and equipment suppliers.
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ラーメン
ramen noodle booth
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山葵の商品も色々ありました。
different kind of products using wasabi
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そして、この方、料理の鉄人などでも知られている、日本橋『ゆかり』の三代目目、野永喜三夫 シェフ。日本料理のセオリーと五感をつかっての調理法について、パフォーマンスとレクチャーがありました。基本的な昆布と鰹のダシの話から始まって、季節感、盛り合わせ、食材の新しい使い方などを、冗談も上手に入れながら楽しく紹介していただきました。面白いとおもったのが、ダシの説明の時、みそ汁をダシとお湯で作り、その違いをオディアンスが体験する、という企画があったんですが、日本人なら味見をする以前に香りでどちらがダシ入りが分かるところ、アメリカ人は、料理関係者でも以外と、『あれ、どっち?』という人がチラホラ。。。中にはお湯だけで作ったみそ汁の方が美味しい、とう方も。。。う〜ん日本料理の繊細な良さを理解して頂くのはやっぱりまだ時間がかかりそうだ。。。
And this person was the main reason fro my visit this time, the winner of Japanese Iron chef, Owner/Chef of Nihonbashi Yukari, Kimio Nonaga. He demonstrated filleting the tai snapper and making sashimi out of chunk of Tuna block. He talked on the theory of cuisine in Japanese cooking, "Using the five senses." I thought it was extremely interesting how he made the audience taste and tell the difference between the miso soup made with dashi and just with hot water. Most Japanese can tell the different right a way by just smelling which one is which. There were quite many non Japanese audience who couldn't tell the difference....and even some thought the one with hot water was more complex in taste....this was quite a surprise since these people are all in food industry. It'll be a while until the beautify of delicate Japanese cuisine is fully understood by the U.S. audience...but until then, I'll keep busting my little butt to educated my clients....boot camp style!
Japanese Food and Restaurant Show_c0193723_1331578.jpg

ちゃっかり一緒に写真も。。。良い日でした。
Lucky me, two shot with Chef Nonaga....it's all good!
by hungry-witch | 2010-09-27 01:35 | outings
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by hungry-witch
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