Hungry girl's diary

Introducing easy and healthy everyday Japanese home cooking.
ケールチップス Kale chips
今日は“緑の葉っぱ達”と言う事でよくお店で見かけるこの二つのお野菜がお題。
Today's theme was "green leafy veggies". I picked these 2 greens which we see often @ the grocery stores.
c0193723_1330100.jpg

ケール(右)とスイスシャード(左)
Kale(right)&swisschard(left)
まず、ケールから。葉っぱと茎を分ける作業ですが、手でビャーッとできるんです。。。これぞ子供にピッタリの作業。
First, separate leaf from the stem. Just hold stem and rip with hand...perfect activity for the kids!
c0193723_137819.jpg

葉っぱの部分をボールにいれて、オリーブオイル、塩少々でしっかりコーティングします。これも手でね。
Put the leaf part into the bowl and coat each leaf with small amount of olive oil and salt.
c0193723_1384965.jpg

ベーキングシートに重ならない様並べたら300Fのオーブンで15分くらい、バリッとするまで焼きます。
Lay flat on the baking sheet and bake at 300F oven for about 15 minutes or until it's nice and crispy.
c0193723_1404615.jpg

ほら、パリッパリっのケールチップス出来上がり!食べてびっくり。。。まさかあの葉っぱがこんなにパリパリになるなんて。しかも全然苦く無くてポテトチップスより軽くて美味しい。これはすごいおやつです。。おつまみです!!
Wow!!! It's amazing how those green leaf turned into such a light, crispy chips! Those are not bitter at all and so much lighter than the potato chips. Perfect snack and yes, paring for any drinks! (YES!)
c0193723_1451674.jpg

まさか茎まで。。。ちょっと目を離したら子供達が『おいしい〜』と茎までかじり始めた。。。生で。どれ、と私もかじってみると悪く無い。予定外だが、こういう新たな発見は大好き。冷蔵庫にあった秘蔵の高山産味噌を出して来てディップにしたら、あっという間に茎がなくなっちゃったよ。
I was at the kitchen and heard the children scream "delicious!". They were eating the stem part...raw, of course. What? Really? I tried and to my surprise, it wasn't bad. We dipped the stem in miso paste and in no time, all the stems were gone!
c0193723_1493284.jpg

スイスシャードは生で食べるとちょっと苦い。さっと湯がいてお醤油とだしの素で味つけして。。。
Swisschard is a bit bitter raw. Quickly blanch in boiling water, cool in ice bath and squeeze all the liquid. Season with little soy sauce and dashi granule to use in....
c0193723_1522864.jpg

押し寿司の中に入れてみました。
This is called "oshizushi" or pushed sushi. It's Osaka style sushi and the sushi rice and the toppings were put into the wooden mold and squeezed to make into rectangular sushi which looked like a cake and is very pretty.
c0193723_1544158.jpg

after being squeezed. Can you see the chard in the middle?
c0193723_1552026.jpg

野菜も色々な食べ方で楽しくなります。是非お試しあれ!
There are many ways to enjoy ordinary veggies. Possibilities are endless!
[PR]
by hungry-witch | 2010-10-25 01:56 | cooking class
<< ケール、まだあるんだよ弁当。l... 恒例、プタの丸焼きパーティー ... >>


by hungry-witch
プロフィールを見る
画像一覧
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
カテゴリ
以前の記事
最新のトラックバック
DIET MENU ..
from わWa NYC Japane..
ライフログ
その他のジャンル
最新の記事
Il Tesoro
at 2013-02-25 13:36
Albella
at 2012-04-23 03:26
ふぐ! blow fish ..
at 2011-11-19 01:15
たこ焼き  octopus..
at 2011-11-18 13:20
全力投球 best cate..
at 2011-11-14 13:59
たまにはね。。。 Once ..
at 2011-11-14 10:19
Il Punto
at 2011-11-10 23:17
ハローウィーン  Hallo..
at 2011-10-31 10:34
porgy&flounder..
at 2011-10-18 10:49
Kid's class ne..
at 2011-09-22 12:17
50 people cate..
at 2011-09-22 09:30
日本からの食べ物は汚染されて..
at 2011-06-14 03:27
Picholine @ Li..
at 2011-06-11 10:20
子供教室お披露目パーティー ..
at 2011-06-07 15:31
買っちゃった! my dar..
at 2011-06-05 10:39
オクラのたたき  chopp..
at 2011-06-02 12:54
弁当 SOS Bento..
at 2011-05-27 05:49
子供教室 kid's coo..
at 2011-05-25 13:09
鳥骨ラーメン chicken..
at 2011-05-24 09:42
被爆者のイベント Atomi..
at 2011-05-23 10:55
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧