Hungry girl's diary

Introducing easy and healthy everyday Japanese home cooking.
雪キャンディー honey brittle over snow
十代をカナダのバンクバーで過ごした。雪はあまり降らなかったけど、たまに積もるくらい降る時もあって、そう言う時は鍋にメープルシロップと少しのバターをいれて煮詰めたのを雪の上に直接たらして固めてキャンディーを作ったりした。とても楽しかった思い出なので今日の子供お料理教室でやってみる事に。
I spent my teen years in Vancouver, Canada. It barely snowed, but once in a while, we had some good accumulation. My friend's mom made us this amazingly delicious maple syrup brittle which she poured the hot mixture of maple syrup and butter over fresh snow. Boy that was fun. So, for today's kid's class, I thought I'd recreate my good old memories.
c0193723_11335691.jpg

まずは公園に奇麗な雪を集めに行きました。しかし皆結構適当に地面の雪をドサドサと袋に詰めておる。。。心配だ。お〜い、奇麗なところだけいれておくれよ〜〜〜!
First, off to the park to collect some clean, fresh snow.....well that was the plan. It turned out that children weren't so picky about the quality of the snow. Some weird snow also went into their collecting bags...yikes.
c0193723_11444363.jpg

まあ、楽しんでるからいいか。それにしても雪の日に公園は面白いね。クロスカントリースキーをする人が居ると思えば。。。
Oh well, at least everyone is having tons of fun. Riverside park in a snowy day is packed with surprises. We passes by a person cross country skiing and guess what we encountered?!
c0193723_1149789.jpg

鷹です。本物です。すっご〜〜〜い!子供達も大喜び。
A hawk! For real! Awesome!! Kids had a blast!
c0193723_11513890.jpg

さて、雪をタップリ家に持ち帰って、今度はキャンディーを作ります。お鍋に砂糖、メープルシロップがなかったので蜂蜜で代用。格2カップづつお鍋に入れます。そしてお水を1カップと塩をひとつまみ。300Fまで温度が上がるまで煮詰めます。最後にバターを大さじ1程いれます。
Now it's time to make the brittle mixture. Put 2 cups each of sugar and instead of maple syrup, honey and a pinch of salt into the pot and bring the temperature up to 300F. When it reaches that temperature, put 1 table spoon of butter and mix well.
c0193723_1157797.jpg

本来は直接雪の上で冷ますのだけど。。。ちょっとね、雪がね。。。なんとな〜く美しく無かったのでシリコンパッドを雪の上にのせて、その上で冷ます事にしました。まあ、バンクーバーの物とは少々異なりますが楽しかったから良い事にしましょう。どちらにしても子供達はキャンディーを美味しそうに食べていました。めでたし、めでたし。
The authentic version is to put the hot mixture onto the snow directly. Well, I was looking at the snow children collected.....not exactly "selected" snow. I've decided to put silicon pad on the snow and then put the mixture to cool. Yes, yes, it's not as good as the direct snow version, but hey, that's the price for living in the city. Besides, children loved the end product and we had so much fun. It's all good!
[PR]
by hungry-witch | 2011-01-28 12:07 | cooking class
<< 牡蠣と豆腐鍋 oyster a... 温かつけ蕎麦弁当 cold s... >>


by hungry-witch
プロフィールを見る
画像一覧
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
カテゴリ
以前の記事
最新のトラックバック
DIET MENU ..
from わWa NYC Japane..
ライフログ
その他のジャンル
最新の記事
Il Tesoro
at 2013-02-25 13:36
Albella
at 2012-04-23 03:26
ふぐ! blow fish ..
at 2011-11-19 01:15
たこ焼き  octopus..
at 2011-11-18 13:20
全力投球 best cate..
at 2011-11-14 13:59
たまにはね。。。 Once ..
at 2011-11-14 10:19
Il Punto
at 2011-11-10 23:17
ハローウィーン  Hallo..
at 2011-10-31 10:34
porgy&flounder..
at 2011-10-18 10:49
Kid's class ne..
at 2011-09-22 12:17
50 people cate..
at 2011-09-22 09:30
日本からの食べ物は汚染されて..
at 2011-06-14 03:27
Picholine @ Li..
at 2011-06-11 10:20
子供教室お披露目パーティー ..
at 2011-06-07 15:31
買っちゃった! my dar..
at 2011-06-05 10:39
オクラのたたき  chopp..
at 2011-06-02 12:54
弁当 SOS Bento..
at 2011-05-27 05:49
子供教室 kid's coo..
at 2011-05-25 13:09
鳥骨ラーメン chicken..
at 2011-05-24 09:42
被爆者のイベント Atomi..
at 2011-05-23 10:55
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧