Hungry girl's diary

Introducing easy and healthy everyday Japanese home cooking.
全力投球 best catering ever!
以前から頼まれていたクライアント。。かなりの食通なので、やりがいがあるというもの。代表的な和の品々を堪能して頂きました。
Catering for a client who has been asking for my service more than a year. Today, an eclectic selection of traditional Japanese autumn dishes.
c0193723_13165311.jpg

帆立の刺身ポン酢ジュレと柚子胡椒、黒ごま豆腐とエディブルフラワー
scallop sashimi with ponzu jelly and yuzu chilli paste. Black sesame tofu with edible flower
c0193723_13192527.jpg

海老とサヤエンドウの寒天寄せと雲丹。
agar agar terrine with shrimp and snow pea topped with sea urchin
c0193723_13235634.jpg

トマトのおひたし。一晩鰹と昆布のダシにつけて紫蘇と胡瓜のすり下ろしを添えました。
Marinated tomato with bonito and konbu dashi. Topped with shiso leaves and grated cucumber.
c0193723_13253882.jpg

烏賊と葱の酢みそ和え。烏賊はお刺身に出来る程新鮮な物を使っています。
squid and scallion with sweet and sour miso dressing. I got this squid from the fisher man....so fresh, you can eat this as sashimi!
c0193723_13275476.jpg


茄子の煮物。一度素揚げして、ダシでじっくり煮て、仕上げに生姜を添えました。
simmered egg plant with grated ginger. I fried the egg plant first before simmering them in bonito dashi for half an hour.
c0193723_13301461.jpg
カブの肉詰めと切れ干し大根
Stuffed turnip with chicken and simmered dried daikon radish. When daikon radish is dried, it has completely different flavor and texture from the fresh one.

c0193723_133348100.jpg
茶碗蒸し。実は三つ葉が一番入手困難。日本ではその辺に生えてるのにね。
savory egg custard with shrimp, chicken, dried shiitake mushroom and mitsuba leaf.
c0193723_13323934.jpg
フグの唐揚げ、抹茶塩添え
fried puffer fish with green tea salt
c0193723_13353826.jpg

大根田楽
simmered daikon radish with red miso sauce
c0193723_13365289.jpg

ヒラメの刺身。写真を撮り忘れましたが、実はこの前にヒラメのセビーチェを出しました。ヒラメ一匹おろしたので2通り味わって頂きたいということで。
flounder sashimi. I forgot to take a photo, but I served flounder ceviche before this. I fillet the whole founder, so I wanted them to taste 2 ways of same fish.
c0193723_134029100.jpg

牛肉の牛蒡撒き
burdock root wrapped with thin beef
c0193723_13412484.jpg

キノコ雑炊。椎茸、えのき、しめじ、舞茸の4種類のキノコがタップリ。10年前は日本のキノコがこんなに気軽に手に入らなかったのだよね。今ではenoki, maitaki, shimeji はそのまま英語の名前になってます。偉い!
c0193723_13511138.jpg

デザートは豆腐のパンナコッタのイチゴ添え 今回のクライアントとゲストはかなりの食通で全てのお料理をそれは、それは喜んで残すことなく食べてくれた。これ以上の褒め言葉は無い。
for dessert, tofu pannacotta with strawberry. It was such a fun experience to serve such a fabulous foodie group. They finished every single dish! An absolute pleasure for a caterer.
[PR]
by hungry-witch | 2011-11-14 13:59 | party menu
<< たこ焼き  octopus ... たまにはね。。。 Once i... >>


by hungry-witch
プロフィールを見る
画像一覧
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
カテゴリ
以前の記事
最新のトラックバック
DIET MENU ..
from わWa NYC Japane..
ライフログ
その他のジャンル
最新の記事
Il Tesoro
at 2013-02-25 13:36
Albella
at 2012-04-23 03:26
ふぐ! blow fish ..
at 2011-11-19 01:15
たこ焼き  octopus..
at 2011-11-18 13:20
全力投球 best cate..
at 2011-11-14 13:59
たまにはね。。。 Once ..
at 2011-11-14 10:19
Il Punto
at 2011-11-10 23:17
ハローウィーン  Hallo..
at 2011-10-31 10:34
porgy&flounder..
at 2011-10-18 10:49
Kid's class ne..
at 2011-09-22 12:17
50 people cate..
at 2011-09-22 09:30
日本からの食べ物は汚染されて..
at 2011-06-14 03:27
Picholine @ Li..
at 2011-06-11 10:20
子供教室お披露目パーティー ..
at 2011-06-07 15:31
買っちゃった! my dar..
at 2011-06-05 10:39
オクラのたたき  chopp..
at 2011-06-02 12:54
弁当 SOS Bento..
at 2011-05-27 05:49
子供教室 kid's coo..
at 2011-05-25 13:09
鳥骨ラーメン chicken..
at 2011-05-24 09:42
被爆者のイベント Atomi..
at 2011-05-23 10:55
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧