Hungry girl's diary

Introducing easy and healthy everyday Japanese home cooking.
カテゴリ:restaurant ( 3 )
Il Tesoro

My dear friend and restaurant publicist invited to a fabulous Italian restaurant in Upper East side...yes, a place no one really think of when it comes to a great Italian restaurant. Il Tesoro opened bit over a year ago and has already became a neighborhood favorite as well as many Italian cuisine lovers all over the city as well as neighboring boroughs.

レストラン関係の広報をしているバリバリのニューヨーカー、ミリアムの招待でアッパーイーストにあるイタリアンレストラン、Il Tesoroに行ってまいりました。 あまりこの辺りで飛び抜けて美味しいイタリアンって思い浮かばないのですが、これがなかなか。。。良いのです!
c0193723_11331392.png

Always sassy and stylish.....a true New Yorker!
本当にいつもお洒落でシャキッとしている彼女。見習いたい。。というかあやかりたい。
c0193723_11351351.png

In addition to the spacy and cozy 2000 sq ft. main dining room which has been beautifully decorated by the chef/owner AJ Black, the 1500 sq ft wine cellar, Tuscon home style private room looks fabulous. Highly recommended for any kind of intimate gatherings.

2,000sq ftのゆったりとしたメインダイニングルームはオーナーシェフ、AJ Blackさんのアーティストの奥様が素敵にデコレートしたそうです。写真は下にある1,500sq ftもあるワインセラーをかねたプライベートルーム。これ又大きくて落ち着いたタスカニースタイル。素敵です。また結婚するなら、こんな所でレセプション。。とかフッと思ったりして。。。いかん、仕事、仕事。
c0193723_1153921.png


c0193723_11535625.png

c0193723_11544660.png

The owner/chef AJ Black was born in Italy. His family ran a restaurant and he also was trained in Culinary Institute in Rome. He has another restaurant in Florida's Sanibel Island. He is such
a creative and charismatic chef who value tradition but welcomes new flavor and techniques.
He called it as "new classical". Well said!

オーナーシェフのAJ Blackさんはイタリアでレストランを経営する家庭に生まれ、ローマのカリナリーインスティチュートで修行。その後イタリアとアメリカで数個のレストランをオープンさせ、現在ではこことフロリダのサニベルアイランドにもう一つレストランを持っている。 伝統なイタリア料理に新しいアイディアと加えた、彼いわく、ニュークラシックスタイルのイタリアンを作り出している。彼自身もいくつかの本に掲載されているカリスマシェフだ。見かけより気さくな人でした。
c0193723_1285689.png

Carpaccio Di Pesce
Thinly sliced wild salmon & yellow fin tuna topped with endive, blood orange, balsamic. Very unique and lovely combination of salmon and tuna. Great balance with not so overbearing blood orange sauce.
魚のカルパッチョ
薄くスライスしたサーモンとマグロがなかなか面白い。ソースもブラッドオレンジが入った、魚の味を損なわないバランスの良いもの。
c0193723_12134797.png

Carpaccio Di Carne
Thinly sliced filet mignon topped with arugula, capers, shaved parmigiano finished with olive oil & balsamic. Not seared like many other Italian restaurant. This one is true to an authentic method. Fabulous!
牛肉のカルパッチョ
よくイタリアンレストランでこれを頼むと表面を炙ってあるものが多い中、全部ちゃんと生で、感心。さっぱり、あっさり、ペロリでした。
c0193723_12182100.png

Sardines Agrodolce
Sicilian rosemary sweet & sour sardines over tomato salad. Fresh sardine was so flavorful and perfect with salad.
イワシのサラダ。新鮮なイワシってここでは貴重。サラダとのコンビネーションも絶妙でした。
c0193723_1221269.png

Bruschetta Mista
4 formaggi e pomodoro. Nice and warm for the cheesy one and fresh and refreshing for the tomato one. Perfect for sharing.
ブルスケッタ。チーズはあつあつ、トマトは新鮮でリフレッシング。 うまい!
c0193723_12254367.png

Grigliata Di Pesce
Mix fresh grilled seafood over baby greens in a dijonaise sauce. Shrimp, scallops and salmon were all grilled perfectly. The dejonaise sauce had just right amount of acidity with creamy and delicate taste. Any seafood lovers will be happy with this heavenly trio:)
シーフードグリルのサラダ。エビ、ホタテ、サケがちょうど良くグリルされていて、また、ディジョンソースと良く合います。
c0193723_13125860.png

Dover Sole
Served with a white wine lemon butter sauce with baby vegetables and fingerling potatoes. Dover sole cooked to perfection...very delicate, light, but buttery. Heaven!
ドーバーソール。バターソースとケイパーがいいんだな。あっさりしているのにバターソースでコクもあります。美味。

c0193723_13354132.png

Creme Burlee. Not too sweet..creamy bliss.クレームブリュレ。 甘さが日本人にぴったり。

Il Tesoro
1578 1st Ave
(between 82nd St & 83rd St)
New York, NY 10028
Neighborhoods: Yorkville, Upper East Side
(212) 861-9620
http://www.iltesoro.net
[PR]
by hungry-witch | 2013-02-25 13:36 | restaurant
Albella
c0193723_040796.jpg

ウォール街にある隠れ家的イタリアン、Albellaへ行って来ました。 場所がちょっと目立たない為、まだあまり知られていない様だが、お昼時には近くの裁判所や、FBIヘッドクオーターからのスタッフで結構いっぱいになる。面白いのは、セルフサービスでカジュアルの部屋とフルサービスで、シックな落ち着いた部屋とに分かれており、気分とお財布の具合によって選べること。 今日は白いテーブルクロスとオーナーがイタリーから持ち帰った馬のテーマの装飾品でいっぱいのフルサービスの方でランチをいただきました。


Great find in the Financial District, "Albella" is an Italian restaurant that serves decent Italian cuisine at reasonable price. It has two parts: a casual self service part and a nice and quiet sit down white table cloth part. Because of it's location, it's still a hole in a wall and not fully discovered yet, but still, when it comes to lunch time, the place is full with tourists, staff from near by Court house and FBI head quarters. Today, I had lunch at the white table cloths side which was surprisingly quiet and dozy which was rustically decorated with horse themed objects from Italy.
c0193723_104929.jpg

まず席に着くとブレッドバスケットがやってくる。自家製のガーリックノッツは歯ごたえ最高で、もう、これでもか、と言うほどニンニクがいっぱい。いや~、この後デートは無理かも。。。相手もいないが。

As soon as you sit down, the friendly waiter will bring you this bread basket filled with home made garlic knots and rolls. The garlic knots were chewy and boy, packed with that powerful garlic bits and pieces. Very tasty....a must try item as long as you don't have a date afterwards....
c0193723_172882.jpg

まだ実はワインリストを製作中だそうだが、まあ、一応のセレクションはある。 特別ではないが、ランチ中心のこともあり、とりあえず、という感じ。

They are still in the process of creating the wine list. They do have basic selection, but nothing really special yet.
c0193723_1124234.jpg

スターターのムール貝のマリナラソース。 シンプルながらムール貝はふっくら柔らかく、ソースもサラッとしていてムール貝の風味を十分に生かしている。 どこにでもある一品だけに、シェフの腕が判る。

For an appetizer, I ordered mussels in light marinara sauce. The mussels were plump and soft and perfectly cooked. The sauce was very flavorful, but light enough to not to not to over power the mussels. It's a popular dish that you see everywhere, but not many places can do this right. So far, so good!
c0193723_1204622.jpg

友人はギリシャ風サラダ。 イタリアンで何でギリシャ?だが、まあ、ここはニューヨーク、これも有り、ということで。味は普通。

My friend ordered Insalata Greca. Interesting to see a Greek salad on an Italian restaurant menu, but hey, this is NYC, what can I say? Very colorful and pretty salad with nice balance of fresh feta on top.

c0193723_1392541.jpg

本日スペシャルメニューのポーギーと海老、ムール貝、クラムの一品。それぞれ完璧な火の通し具合で、魚介類にうるさい人でもかなり満足できるお味。

today's special, Porgy with shrimp, mussels and clams. Each items were perfectly cooked and even a seafood snob (like me!) could be fully and happily satisfied. The sauce was marinara, but tasted even more delicate and lighter than the one used in mussels dish I ordered for the starter. Definitely worth wiping off with bread!
c0193723_1461215.jpg

友人はグリルドサーモン。 本来は中がしっとりとミディアムレアで出してくれるのだが、友人の様に稀なウェルダンの要望にも気持ち良く応えてくれる。 しっかりとしたボリュームで、この値段はお得である。

My friend ordered grilled salmon. Usually, I'm sure they'll serve it medium rare, but if there is a request for well done or other preference, they'll be more than happy to oblige. The portion was very generous and very reasonably priced. You'll never leave hungry from this place!
c0193723_2483386.jpg
c0193723_249319.jpg


デザートも忘れてはいけない。フルーツとチーズの盛り合わせと、パンナコッタと洋ナシのワイン煮。パンナコッタが思いの他軽くて、バニラビーンがしっかりと入っていたのはうれしい。洋ナシのコンポートも甘すぎることなく、日本人の口にとても合う。 わざわざダウンタウンに足を運ぶほどでもないけれど、近所にいて、ちょっと落ち着いて気軽に美味しいものが食べたいならお勧めのお店です。

Dessert should not be skipped in this restaurant. We ordered the fruit and cheese plate and the pannacotta and pear compote dishes. The pannacotta was light but extremely creamy and was loaded with aromatic vanilla beans. The pear compote was not too sweet like some other restaurants' and had enough fresh flavor while being soaked well in rich wine syrup. If you happen to be in the neighborhood and want fine dining in a relaxed and quiet sit down place without breaking the wallet, Albella might be worth a visit.

Albella
10 Reade street, New York, NY 10007
(212)267-5900
www.AlbellaNY.com
[PR]
by hungry-witch | 2012-04-23 03:26 | restaurant
Il Punto
c0193723_22425083.jpg

取材でポートオソリティーの裏側にある、イタリアンレストランに行ってきました。
Great find....Italian restaurant tucked behind the Port Authority with no frill, but all very authentic Italian dishes that makes even Italian grandmas happy!
c0193723_2141830.jpg

前菜のワイルド ボアーのサラダ。薄くスライスされたイノシシは柔らかで意外にあっさりしていました。ワインのリダクションのソースがちょっぴり甘くて絶妙。
Antipasti: Affettato Di Cinghaiale (paper thin slices of wild Boar): The wild boar was tender and not as gamy as I thought. The drizzled wine reduction had some hint of berry flavor and the sweetness of the sauce went so well with the boar.
c0193723_2256467.jpg

人気のクラブケーキ。一口サイズで外はサクサク、中はクリーミーで、日本の蟹クリームコロッケみたい。
Another Antipasti, the popular mini crab cake. The exterior was nice and crunchy and the inside was filled with crab in creamy sauce.....reminded me of Japanese version of cream crab croquette. Yummmy!
c0193723_230989.jpg

このお店はあらゆる物が手作りで、フォカッチャ、ブレッドスティック、パスタ、デザートとお店で作られています。
They make their own bread sticks, Focaccia , pasta and dessert. Freshly made Focaccia....doesn't get better than this!
c0193723_2325657.jpg

ロブスター入りイカスミパスタ。 なんて贅沢!ロブスターはプリプリでイカスミパスタはモッチリ、これ又プリプリ。幸せな一品です。
squid ink past with lobster. Divine! Juicy and plump lobster cooked perfectly goes so well with home made squid ink pasta with amazing texture. Truly, truly a must try!
c0193723_2391922.jpg

ちょっと珍しい内蔵料理。実は私、トライプ系には目がない。フィレンツェに行った時、美味しいとライプの屋台を見つけてしまい毎日通った程。なかなかレストランでお目にかかる一品ではないし、上手に調理するのは手間暇かかるので大変。ここのは文句なし!柔らかで臭みも上手に取れている。合格である。
Of all the interesting dishes from the menu, I chose this Trippa Dell'Oste. Stewed honey comb tripe cooked until tender with other vegetable. Very rustic dish, but to do this right, it takes skill and time. I happen to be a very tough critic when it comes to any tripe dishes......and this one, I take my hat off! Tripe was so tender, it melt in your mouth and it didn't have any of that unpleasant tripe smell which means the chef knew how to pre-treat the tripe before cooking. Bravo! Their menu has some other unique dishes and I can't wait to go back to try them all!

Il Punto

507 9th Ave.(at 38th st.)
(212)244-0088
www.ilpuntonyc.com
[PR]
by hungry-witch | 2011-11-10 23:17 | restaurant


by hungry-witch
プロフィールを見る
画像一覧
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
カテゴリ
以前の記事
最新のトラックバック
DIET MENU ..
from わWa NYC Japane..
ライフログ
その他のジャンル
最新の記事
Il Tesoro
at 2013-02-25 13:36
Albella
at 2012-04-23 03:26
ふぐ! blow fish ..
at 2011-11-19 01:15
たこ焼き  octopus..
at 2011-11-18 13:20
全力投球 best cate..
at 2011-11-14 13:59
たまにはね。。。 Once ..
at 2011-11-14 10:19
Il Punto
at 2011-11-10 23:17
ハローウィーン  Hallo..
at 2011-10-31 10:34
porgy&flounder..
at 2011-10-18 10:49
Kid's class ne..
at 2011-09-22 12:17
50 people cate..
at 2011-09-22 09:30
日本からの食べ物は汚染されて..
at 2011-06-14 03:27
Picholine @ Li..
at 2011-06-11 10:20
子供教室お披露目パーティー ..
at 2011-06-07 15:31
買っちゃった! my dar..
at 2011-06-05 10:39
オクラのたたき  chopp..
at 2011-06-02 12:54
弁当 SOS Bento..
at 2011-05-27 05:49
子供教室 kid's coo..
at 2011-05-25 13:09
鳥骨ラーメン chicken..
at 2011-05-24 09:42
被爆者のイベント Atomi..
at 2011-05-23 10:55
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧