gift from the sea 海からの贈り物鍋
My son and I have this week off....YES!! We visited Korean town this afternoon and got some fresh vegetables, oyster and shrimp. Also, I found this really interesting looking noodle...it was green, but not an ordinary spinach noodle. It's always so exciting to encounter with new ingredient! One of the great thing about living in Manhattan is the easy access to many ingredients from all over the world. With out a doubt, it'll be a hot pot dinner tonight!
今週は、息子も私も学校がお休み。再び寒さが戻ってきた今日は韓国街まで"暖”を求めて足を伸ばしました。そこで、新鮮なお野菜、牡蠣、有頭エビそして、麺コーナーで見つけた緑色のうどん。よくあるほうれん草麺とは違うんです。いや、いや、新しい食材に会うと何だかうれしいですね〜。これぞメルティングポット、マンハッタンの醍醐味。気軽にいろんな国の食材が手に入ります。もちろん今晩の献立は、海鮮鍋。
As a starter, I made some salmon sashimi with super fresh salmon.
まずは、新鮮鮭で作ったお刺身。脂が程よくのって、いい感じ。
Ta.da! This is the mystery green noodle. It's not made with spinach nor green tea....can you guess? It has SEAWEED! Good stuff(^_^)
これが問題の緑色うどんです。さて、何で出来ているんでしょう?!答えは、海藻です。いかにも体に良さそうで、おいしそう。
This is what it looks like after boiled and rinsed with ice cold water. It had a slight smell of ocean. Great texture and flavor!
茹でて冷水でしめました。かすかに海の香りが。。。腰があって、かなりいけてます。
Fresh shrimp with head. I prefer this for hot pot since shrimp head gives great flavor to the soup.
有頭エビ。鍋用には、こくの有るだしが出る頭付きが定番です。
Freshly shucked oysters. These were so sweet and plump. Also gives so much flavor to the soup
今日の牡蠣は、本当に新鮮で、プックリとしていて甘みがありました。これからも美味しいだしが出るのよね。
Other ingredients for the hot pot: baby bok choy, nappa cabbage and grilled tofu.
その他、チンゲンサイ、白菜、焼きどうふ。
I didn't have to put anything for the soup. All the flavor came from shrimp, oyster and vegetables. It had an incredible rich but also clean flavor at the same time. I'm tempted to go back to the Korean town tomorrow....it was that good.
とにかく言い表せないくらいおいしかった。。。スープがこくが有るのにすっきりしていて、海藻麺にピッタリ。息子も『うめ〜!!!』とイッチョマエにうなっておりました。
今週は、息子も私も学校がお休み。再び寒さが戻ってきた今日は韓国街まで"暖”を求めて足を伸ばしました。そこで、新鮮なお野菜、牡蠣、有頭エビそして、麺コーナーで見つけた緑色のうどん。よくあるほうれん草麺とは違うんです。いや、いや、新しい食材に会うと何だかうれしいですね〜。これぞメルティングポット、マンハッタンの醍醐味。気軽にいろんな国の食材が手に入ります。もちろん今晩の献立は、海鮮鍋。
As a starter, I made some salmon sashimi with super fresh salmon.
まずは、新鮮鮭で作ったお刺身。脂が程よくのって、いい感じ。
Ta.da! This is the mystery green noodle. It's not made with spinach nor green tea....can you guess? It has SEAWEED! Good stuff(^_^)
これが問題の緑色うどんです。さて、何で出来ているんでしょう?!答えは、海藻です。いかにも体に良さそうで、おいしそう。
This is what it looks like after boiled and rinsed with ice cold water. It had a slight smell of ocean. Great texture and flavor!
茹でて冷水でしめました。かすかに海の香りが。。。腰があって、かなりいけてます。
Fresh shrimp with head. I prefer this for hot pot since shrimp head gives great flavor to the soup.
有頭エビ。鍋用には、こくの有るだしが出る頭付きが定番です。
Freshly shucked oysters. These were so sweet and plump. Also gives so much flavor to the soup
今日の牡蠣は、本当に新鮮で、プックリとしていて甘みがありました。これからも美味しいだしが出るのよね。
Other ingredients for the hot pot: baby bok choy, nappa cabbage and grilled tofu.
その他、チンゲンサイ、白菜、焼きどうふ。
I didn't have to put anything for the soup. All the flavor came from shrimp, oyster and vegetables. It had an incredible rich but also clean flavor at the same time. I'm tempted to go back to the Korean town tomorrow....it was that good.
とにかく言い表せないくらいおいしかった。。。スープがこくが有るのにすっきりしていて、海藻麺にピッタリ。息子も『うめ〜!!!』とイッチョマエにうなっておりました。
by hungry-witch
| 2009-02-16 13:36
| dinner