Korean roasted salt 韓国の焼き塩
My son's Karate class is just a block away from Korean Town. Before picking him up from his class, I dropped by at a Korean grocery market. It's always so fun to look around and today, I got to do that without my son nagging "Are we done yet?" For a very first time, I was able to explore an entire store! As a result of this rare privilege, I found this....Korean roasted salt. I had no idea what this was, but looked very interesting. It was rather an expensive side for salt ($4 for this small container), but it was time for a splurge (it's kind of sad to call this a splurge, but it was...what can I say....)
息子の空手道場は、韓国街の隣にあります。今日は朝から空手キャンプだったので、迎えに行く前に韓国マーケットに寄りました。普段は息子付きなのでゆっくり見て回るという贅沢は出来ませんが、今日は一人!思う存分じっくり隅から隅まで見て回りました。そして見つけたのがコレ!韓国の焼き塩。ハングル語なので良く分からないけど、心がときめいてしまったのよね、なぜか。この量で、しかも塩ごときに4ドルはちと高いと思ったけど、買っちゃいました。
It said "Sambo salt"....no idea what that means.
一応、『サンボ.ソルト』とあったけど、はて、『チビクロサンボ』と何か関係ありまっか?虎のエキスが入ってたりして...あ、冗談です。念のため。(両親から、『お前のブログはふざけ過ぎだ!』と苦情が出ていたのよ。やれやれ...)
The salt looked like this. Much coarser than an ordinary table salt, but smaller than kosher salt. It had much more milder taste than regular salt. It would be perfect for seasoning things like tempura, grilled meat or seafood and grilled vegetables.
こんな感じです。天ぷら、焼き魚、焼き肉、焼き野菜などに添えたらピッタリだと思います。とても柔らかな塩味で、良い買い物でした。
Did you know asparagus was in season? It's on sale at many grocery stores. Did you also know this was an aphrodisiac? I don't...
アスパラガスが旬です。私は納得がいかないのですが、一応これ、野菜版アフロディジアック(媚薬)だそうです。うそ〜。
Sprinkle these with today's purchase, roasted salt and broil in the oven.
お宝の韓国焼き塩をパラパラ、後はオーブンで焼くだけ.
Sprinkle with sesame and sesame oil....you have to try this. It was amazingly tastey!
ごまとごま油を仕上げにかけました。こんなに簡単なのに、そこらのレストランで食べるグリルドアスパラガスより断然おいしい。お願い、一度やってみて!
Oh, what the heck, grill some shrimp, too!
も〜、この際エビも焼かせていただきます。
squeeze some lime and sprinkle with ....yap, you guessed it, today's roasted salt. Sooooo good!
ライムをきゅっとしぼって、はい、今日の焼き塩かけて、、、最高!
Left side dip is special miso from a village in Hida, Japan. It's typically used for grilling veggies , seafood and meats on top of a very fragrant leaf called "hooba". Today, I served it as a dip along with hummus on the right side.
飛騨高山から送られてきた、ほうば味噌と中東の食材、ハマス(ひよこ豆を使ったペースト。)これに人参とブロッコリーをディップして。。。何だか今日のメニューは居酒屋メニュー。何で7歳の君がこんなに喜ぶのか...不安だ。
息子の空手道場は、韓国街の隣にあります。今日は朝から空手キャンプだったので、迎えに行く前に韓国マーケットに寄りました。普段は息子付きなのでゆっくり見て回るという贅沢は出来ませんが、今日は一人!思う存分じっくり隅から隅まで見て回りました。そして見つけたのがコレ!韓国の焼き塩。ハングル語なので良く分からないけど、心がときめいてしまったのよね、なぜか。この量で、しかも塩ごときに4ドルはちと高いと思ったけど、買っちゃいました。
It said "Sambo salt"....no idea what that means.
一応、『サンボ.ソルト』とあったけど、はて、『チビクロサンボ』と何か関係ありまっか?虎のエキスが入ってたりして...あ、冗談です。念のため。(両親から、『お前のブログはふざけ過ぎだ!』と苦情が出ていたのよ。やれやれ...)
The salt looked like this. Much coarser than an ordinary table salt, but smaller than kosher salt. It had much more milder taste than regular salt. It would be perfect for seasoning things like tempura, grilled meat or seafood and grilled vegetables.
こんな感じです。天ぷら、焼き魚、焼き肉、焼き野菜などに添えたらピッタリだと思います。とても柔らかな塩味で、良い買い物でした。
Did you know asparagus was in season? It's on sale at many grocery stores. Did you also know this was an aphrodisiac? I don't...
アスパラガスが旬です。私は納得がいかないのですが、一応これ、野菜版アフロディジアック(媚薬)だそうです。うそ〜。
Sprinkle these with today's purchase, roasted salt and broil in the oven.
お宝の韓国焼き塩をパラパラ、後はオーブンで焼くだけ.
Sprinkle with sesame and sesame oil....you have to try this. It was amazingly tastey!
ごまとごま油を仕上げにかけました。こんなに簡単なのに、そこらのレストランで食べるグリルドアスパラガスより断然おいしい。お願い、一度やってみて!
Oh, what the heck, grill some shrimp, too!
も〜、この際エビも焼かせていただきます。
squeeze some lime and sprinkle with ....yap, you guessed it, today's roasted salt. Sooooo good!
ライムをきゅっとしぼって、はい、今日の焼き塩かけて、、、最高!
Left side dip is special miso from a village in Hida, Japan. It's typically used for grilling veggies , seafood and meats on top of a very fragrant leaf called "hooba". Today, I served it as a dip along with hummus on the right side.
飛騨高山から送られてきた、ほうば味噌と中東の食材、ハマス(ひよこ豆を使ったペースト。)これに人参とブロッコリーをディップして。。。何だか今日のメニューは居酒屋メニュー。何で7歳の君がこんなに喜ぶのか...不安だ。
by hungry-witch
| 2009-02-19 14:11
| dinner