Hungry girl's diary

Introducing easy and healthy everyday Japanese home cooking.
best part..left over!  鮃の昆布ジメ
With some left over sashimi from last night's sushi, I made "kobujime"(sashimi marinated with konbu). This is a great technique used my many chefs to enhance the flavor of fish, meat and sometime vegetables. Just sandwich the left over flounder sashimi in between konbu seaweed, wrap it tight and let it sit in the fridge for couple of hours to over night. It takes all the extra moisture away from the sashimi and give amazing konbu flavor.
昨日の寿司ネタの残りを昆布ジメにして、今日のつまみに。これが、美味しいんだな。
c0193723_1115966.jpg

flounder sashimi's kobujime, edamame, radish and seasoned shiitake mushroom.
鮃の昆布ジメ、二十日大根、枝豆、椎茸の煮付け。
[PR]
by hungry-witch | 2009-09-22 01:10 | dinner
<< California roll... Birthday dinner... >>


by hungry-witch
プロフィールを見る
画像一覧
S M T W T F S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
カテゴリ
以前の記事
最新のトラックバック
DIET MENU ..
from わWa NYC Japane..
ライフログ
その他のジャンル
最新の記事
Il Tesoro
at 2013-02-25 13:36
Albella
at 2012-04-23 03:26
ふぐ! blow fish ..
at 2011-11-19 01:15
たこ焼き  octopus..
at 2011-11-18 13:20
全力投球 best cate..
at 2011-11-14 13:59
たまにはね。。。 Once ..
at 2011-11-14 10:19
Il Punto
at 2011-11-10 23:17
ハローウィーン  Hallo..
at 2011-10-31 10:34
porgy&flounder..
at 2011-10-18 10:49
Kid's class ne..
at 2011-09-22 12:17
50 people cate..
at 2011-09-22 09:30
日本からの食べ物は汚染されて..
at 2011-06-14 03:27
Picholine @ Li..
at 2011-06-11 10:20
子供教室お披露目パーティー ..
at 2011-06-07 15:31
買っちゃった! my dar..
at 2011-06-05 10:39
オクラのたたき  chopp..
at 2011-06-02 12:54
弁当 SOS Bento..
at 2011-05-27 05:49
子供教室 kid's coo..
at 2011-05-25 13:09
鳥骨ラーメン chicken..
at 2011-05-24 09:42
被爆者のイベント Atomi..
at 2011-05-23 10:55
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧