Sunday sushi class 日曜寿司クラス
Sushi class has been really popular these days. Today, I had my lovely girls over for a nice and relaxing Sunday sushi class.
寿司クラスが結構受けています。今日もラブリーなガールズ達がのんびりした日曜寿司クラスに来てくれました。
Today, I wanted to try my new sushi menu...veggie sushi. Last sumer, I had a great experience at a Japanese zen (shojin) cuisine. I was served some vegetable sushi and was blown way. I found some baby eggplant,so I blanched them quickly after soaking them in salted water for about 20 minutes. Also, my mother sent me some homemade dried shiitake mushroom, so I simmered them with soy sauce and sugar. It does not sound so exciting...eggpplant and dried shiitake mushroom sushi....but oh, boy , they rocked!
今日は新たな試みとして、野菜寿司を作ってみた。去年の夏日本に帰国した際、老舗の精進料理屋で食べた野菜寿司があまりにも印象的だったので何時か作ってみたいと思っていた物だ。日本の野菜程良いものが手に入らないが、兎に角出来る物でやってみようではないか。近所のお店でベビーなすを見つけた。これを塩水で20分程灰汁抜きし、さっと湯がく。それから母が自家製干し椎茸を送ってくれたので醤油とお砂糖で煮て食べやすいように隠し包丁を入れた。美味しい。。。大成功!
spicy salmon hand roll
スパイシーサーモン手巻き
radish sprout and pickled plum with bonito flake hand roll...so refreshing and yummy!
貝割れと鰹梅の手巻き。。。すごく美味しって。。。良かった、良かった。
寿司クラスが結構受けています。今日もラブリーなガールズ達がのんびりした日曜寿司クラスに来てくれました。
Today, I wanted to try my new sushi menu...veggie sushi. Last sumer, I had a great experience at a Japanese zen (shojin) cuisine. I was served some vegetable sushi and was blown way. I found some baby eggplant,so I blanched them quickly after soaking them in salted water for about 20 minutes. Also, my mother sent me some homemade dried shiitake mushroom, so I simmered them with soy sauce and sugar. It does not sound so exciting...eggpplant and dried shiitake mushroom sushi....but oh, boy , they rocked!
今日は新たな試みとして、野菜寿司を作ってみた。去年の夏日本に帰国した際、老舗の精進料理屋で食べた野菜寿司があまりにも印象的だったので何時か作ってみたいと思っていた物だ。日本の野菜程良いものが手に入らないが、兎に角出来る物でやってみようではないか。近所のお店でベビーなすを見つけた。これを塩水で20分程灰汁抜きし、さっと湯がく。それから母が自家製干し椎茸を送ってくれたので醤油とお砂糖で煮て食べやすいように隠し包丁を入れた。美味しい。。。大成功!
spicy salmon hand roll
スパイシーサーモン手巻き
radish sprout and pickled plum with bonito flake hand roll...so refreshing and yummy!
貝割れと鰹梅の手巻き。。。すごく美味しって。。。良かった、良かった。
by hungry-witch
| 2010-03-15 11:40
| cooking class