sweet and sour fried cod with veggie 酢豚じゃなくて酢魚
I don't really like to order this at the chinese restaurant. I find it too oily and heavy. So, here is my own take on this normally heavy dish.
中華料理は好きな物も多いけど、酢豚はあまり好きではない。衣をつけて揚げたものを更に炒めてあんかけするのは、どうもくどい。魚でもこの方法だとやはりくどい。で、今日は一ひねりしてこんなのをつくってみた。ひねってるけど作り方はこっちの方が断然らくちん!
In stead of coating the cod with batter, lightly coated with katakuri starch (potato starch). Then in stead of deep frying, sauteed with little oil. Take the fish out of the pan and throw in some green peppers, onion, sliced ginger and shitake mushrooms. Put back the fish and stair fry quickly. Turn off the heat and sprinkle liberal amount of sushi vinegar. Sushi vinegar is seasoned rice vinegar. It already has some salt and sugar, so no need to add any more seasoning. If you'd like, you can put some chili sauce or black pepper. Easy, fast and so much light than the original recipe. Yum!
鱈の切り身は衣の代わりに片栗粉を軽くはたいて少量の油でソテーします。火が通ったら取り出し、残った油をそのまま捨てず、ピーマン、タマネギ、生姜、椎茸を入れてソテー。野菜にほぼ火が通ったら鱈を戻し軽く炒めてから火を止めます。そこに、なんと、寿司酢をタッブリかけたら出来上がり。お好みでチリソースや胡椒をかけましょう。驚く程簡単で早くて、しかもあっさりした酢魚の出来上がりです。お弁当のおかずにもピッタリコ!
中華料理は好きな物も多いけど、酢豚はあまり好きではない。衣をつけて揚げたものを更に炒めてあんかけするのは、どうもくどい。魚でもこの方法だとやはりくどい。で、今日は一ひねりしてこんなのをつくってみた。ひねってるけど作り方はこっちの方が断然らくちん!
In stead of coating the cod with batter, lightly coated with katakuri starch (potato starch). Then in stead of deep frying, sauteed with little oil. Take the fish out of the pan and throw in some green peppers, onion, sliced ginger and shitake mushrooms. Put back the fish and stair fry quickly. Turn off the heat and sprinkle liberal amount of sushi vinegar. Sushi vinegar is seasoned rice vinegar. It already has some salt and sugar, so no need to add any more seasoning. If you'd like, you can put some chili sauce or black pepper. Easy, fast and so much light than the original recipe. Yum!
鱈の切り身は衣の代わりに片栗粉を軽くはたいて少量の油でソテーします。火が通ったら取り出し、残った油をそのまま捨てず、ピーマン、タマネギ、生姜、椎茸を入れてソテー。野菜にほぼ火が通ったら鱈を戻し軽く炒めてから火を止めます。そこに、なんと、寿司酢をタッブリかけたら出来上がり。お好みでチリソースや胡椒をかけましょう。驚く程簡単で早くて、しかもあっさりした酢魚の出来上がりです。お弁当のおかずにもピッタリコ!
by hungry-witch
| 2010-06-16 12:05
| dinner