Hungry girl's diary

Introducing easy and healthy everyday Japanese home cooking.
饗屋 restaurant "Kyoya"
ずっと行きたかったイーストビレッジにある饗屋、ついに行ってきました。看板もなく、ストリートレベルから階段をおりた所にひっそり、でも堂々とある入り口。それほど広くはないお店をずずず〜と奧に進むと、御料理人、園さんの前のカウンター席があります。そこで、勿論、御任せメニューをいただきました。
I've been wanting to go to this amazing hide away in East Village for such a long time. Finally I had a chance to taste chef Sono's culinary art of work. Oh, and I strongly recommend sitting at the chef's counter where you can interact with chef Sono and watch his craft man ship.
c0193723_11194913.jpg

写真がかなりひどいですが、これはなすを細くきって、薄味のダシに浸したものです。ここのお出汁は本当に美味しいです。
thinly sliced eggplant in dashi. It takes so much skill to make dashi this good.
c0193723_1123431.jpg

冬瓜の流し汁の中にジャガイモと白玉でできたお団子が。ジャガイモの風味が冬瓜の優しい汁とピッタリです。
winter melon soup with potato and rice powder dumpling. The delicate balance with wintermelon and potato was so pleasant.
c0193723_11325156.jpg

お造り
assorted sashimi
c0193723_1134997.jpg

お揚げでまいたうなぎ寿司
eel sushi wrapped in fried tofu skin
c0193723_1137152.jpg

大好物のジュンサイ。何だか本当に日本に来た気分になりました。
This dish is such a delicacy in Japan. The vegetable is called "jyunsai" and has very unique texture. It's like a plant covered in jelly..one of my absolute favorite.
c0193723_1140236.jpg

湯葉とアスパラの豆乳しゃぶしゃぶ。クレソンのたれに浸けて食べます。。。もう、最高!実はこの後に鮎の姿焼きが出たのですが感動しすぎて写真をとる前に食べちゃいました。
Soy bean shabu shabu with yuba(tofu skin)and Asparagus . The watercress sauce was also unique and delicious. I forgot to take a picture of grilled ayu (sweet fish)..it was also my favorite and I got so excited and just took a big bite...
c0193723_11472057.jpg

ここまでで、もうお腹が一杯だったので、お食事は持ち帰りにしてもらいました。デザートがまた美しい。。。紫蘇のシャーベットとフルーツの盛り合わせ。
We were too full for the rice dish, so asked to pack it to bring home. The dessert was also beautiful...shiso sorbet with assorted fruit balls.
c0193723_11501756.jpg
c0193723_11494490.jpg

家に帰ってみてみたら、御持ち帰りのお食事、こんな風にしてありました。すごいなあ。とても勉強になりました。園さんはとても気さくな方で、作り方なんかも丁寧に教えて下さりました(とはいえ、とても真似はできませんが。。。)。伝統的な技術でありながが、新しい食材も取り入れて、本当に丁寧で美味しいお料理ばかりでした。また是非御邪魔したいです。がんばって働こっと。
They made rice balls with the rice dish and packed them in the bamboo skin.....wow. Everything was so beautiful and tasty. Chef Sono was so friendly. He even told me how to make some of the dishes...not that I can do the same. He uses traditional techniques while experimenting some new and local ingredients. It's like innovative Japanese traditional cuisine. I'd love to go back for more!
[PR]
by hungry-witch | 2010-07-27 12:02 | outings
<< 家パーティー  Party @... 夏冒険  summer adv... >>


by hungry-witch
プロフィールを見る
画像一覧
更新通知を受け取る
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
カテゴリ
以前の記事
最新のトラックバック
DIET MENU ..
from わWa NYC Japane..
ライフログ
その他のジャンル
最新の記事
Il Tesoro
at 2013-02-25 13:36
Albella
at 2012-04-23 03:26
ふぐ! blow fish ..
at 2011-11-19 01:15
たこ焼き  octopus..
at 2011-11-18 13:20
全力投球 best cate..
at 2011-11-14 13:59
たまにはね。。。 Once ..
at 2011-11-14 10:19
Il Punto
at 2011-11-10 23:17
ハローウィーン  Hallo..
at 2011-10-31 10:34
porgy&flounder..
at 2011-10-18 10:49
Kid's class ne..
at 2011-09-22 12:17
50 people cate..
at 2011-09-22 09:30
日本からの食べ物は汚染されて..
at 2011-06-14 03:27
Picholine @ Li..
at 2011-06-11 10:20
子供教室お披露目パーティー ..
at 2011-06-07 15:31
買っちゃった! my dar..
at 2011-06-05 10:39
オクラのたたき  chopp..
at 2011-06-02 12:54
弁当 SOS Bento..
at 2011-05-27 05:49
子供教室 kid's coo..
at 2011-05-25 13:09
鳥骨ラーメン chicken..
at 2011-05-24 09:42
被爆者のイベント Atomi..
at 2011-05-23 10:55
ファン
記事ランキング
ブログジャンル
画像一覧