スフレオムレツと蕎麦サラダ soufflé omelette and soba salad
静かな午後の一時。のどかな風景の我がダイニングルーム。あと五分後には元気ッ子達がやって来てそれはそれは賑やかな事になる。今のうちにお茶でもすすっておこう。
Moment of peace before the storm.....in 5 minutes, my lovely little chefs will arrive. Preparing for the bundle of energy by sipping a cup of green tea...maybe I should pour myself another...!
今日は有り余るそのエネルギーを十分発散、活用していただこう。卵を白身と黄身にわけてきっちり泡立てます。白身はメレンゲになるまで。それ、がんばれ。
I came up with a perfect solution to put their energy to use. Separate some eggs into egg white and yolk. Beat the white until they turn into meringue. Work it girl, work it!
疲れたので黄身は少々ずるをする。
All exhausted, so we cheat a little for the yolk mixture!
メレンゲと黄身を合わせ、バターを引いたフライパンで焼きます。
mix meringue and the yolk mixture and gently pour into the buttered frying pan.
完成。ふわっふわのオムレツが出来上がり。
The most fluffiest omelette comin' up.
汗かいたのでお蕎麦は冷たい蕎麦サラダ。冷たい蕎麦にレモン汁とごま油少々をいれた蕎麦ダレをかけただけ。あっさり美味しいです。
After a good work out, we got a little sweaty. This calls for a nice, cold soba salad. Mix soba soup with little sesame oil and lemon juice and pour over the cold soba. Easy, but really refreshing.
by hungry-witch
| 2011-03-12 00:39
| cooking class