50 people catering 50人のケータリング
やった。50人のケータリンング。もう、体力、気力の限界を見た気がする。クライアントから最高の食材を揃えてくれ、とのリクエスト。友達のツテで最高のネタをレストランに下ろしている業者さんに頼む事にした。マグロ、ハマチ、鮭、をお願いしたのだがいざ配達して頂いたものを見てしばらく呆然としてしまった。マグロは15パウンド、塊。ハマチは半身、そして鮭は丸々一匹。これを刺身用の柵にして寿司用に切り出ししなくてはならない。。。。5分泣きました。泣いていても仕方が無い。数百ドルのネタを祖末にもできない。途方にくれているところ、以前魚の下ろし方を教わっていた先生の顔が浮かんだ。彼女の腕はプロ顔負けというかプロ以上だが一筋キッチリ通っている方なので、泣きついたら怒られるだろうという覚悟の上で電話してみた。そうしたら、車を飛ばして包丁を持ってかけつけてくれた。一時間ちょっとでマグロ、ハマチ、鮭は見事に寿司用に切り分けられていった。そして彼女はココナッツジュースをごくごくと飲んでさっさと帰って行った。こういう人がいるんだ。多分私ごときでは彼女を超える事はないだろう。でも尊敬できる人が居ると言う事は幸せだと思う。それらお友達のMちゃん。彼女、日本ではイタリアンレストランのシェフだっただけあって凄い。仕事が奇麗だけでなく早い。今回、この仕事が無事達成できたのはこのお二人のおかげだ。感謝感激雨あられ。ピンチの時に助けてもらえるのは本当にラッキーだと思う。ただ、毎回人の好意に甘えているのではいけないので今後の課題も大きい。
I did it. Pulled off 50 people catering with an enormous help form my greatest food gurus. My client wanted the best quality, so I ordered all the fish from the distributor that provide top notch tuna, yellow tail and salmon from a distributor to the top restaurants in the city. Sounds good, ha?! Well, when I received the delivery and opened the huge box, I froze for good 10 seconds. There were a whole salmon, half of whole yellow tail and 15lb chunk of tuna with skin on. It takes some skill and experience in order to make sashimi out of these, especially the tuna. You can't just cut out the portion....there is a specific way to cut out and slice. I cried for about 5 minutes...it's true. But then, there was no going back...I mean these ingredients cost hundreds of dollars. Then I thought about my former fish teacher who I haven't in touch for more than 3 years. She is an amazing fish master, but very strict. I expected her to be cross with me for asking for help, but to my big surprise, she came right away with her knives. With in an hour and half, all the fish were beautifully filleted and sliced into sushi ready pieces. I don't think I'll ever get to her lever, but am so lucky to have someone who would help and support me when I'm in a real pinch. I could not have done this catering without her and my other friend who used to be a chef at an Italian restaurant in Japan. So, so lucky to have some great people around me...but I can't rely on their generosity all the time, so I need to come up with better setting for the future.
prepping like crazy!
仕込み中
super helper, Ms. M
助っ人のMちゃん。
I actually pulled all nighters a day before....reallyl sleep deprived!
実は前の晩は徹夜で準備していたので完璧の睡眠不足。。。。でもカメラを向けられると笑う。
prepping away!
黙々と準備。
live sushi makin"
寿司の実演。。。緊張するわ。毎回。
veggie sticks with hummus and home made miso dip
野菜とひよこ豆のディップと自家製味噌ディップ
This was a hit! Simmered pork belly in steamed bun
これ、大ヒットだった。豚三枚肉のラフティを中華バンに挟んだもの。
roasted fingering potato with corn salsa and flower carrots
フィンがリングポテトにコーンサルサ、マヨネーズ、花形人参をのせて焼いたもの。
mini phyllo cups with shrimp and tri colored pepper salad
フィロドーの間にハープをはさんでミニカップを作って、その中に海老と3色のピーマンのサラダを入れました。
lamb meat balls with mint sauce
ラムのミートボールのミントソースがけ。
fresh figs with prosciutto
いちじくの生ハム巻き
sauteed shishito peppers with soy sauce and sesame oil
ししとう。結構これ最近人気でタパスレストランでも見かけます。
Shimeji and shiitake mushroom frittata
しめじと椎茸のスペイン風オムレツ
yakitori
焼き鳥
The party was on the roof top, so it was some what challenging to get the food up in time. I came home 3 in the morning......really, talk about "maxed out"!!! So glad it's done and what's so priceless? Everyone loved the food....tons of work, drama and some tears, but it's all good!
パーテイーは屋上だったので、食べ物を運ぶのも一仕事。全てを終わらせて家n帰ったのは朝の3時。もう、体力、気力の限界。でも皆さん大変喜んで、あっという間に全てのお料理が消え去っていったのは嬉しいことこの上ない。家に帰ったとたん、気が抜けたのでしょう、目の前がぐらっとした。地震かと思ったら私自身だった。頭を壁に強く打って翌朝見てみたら流血、更に凄い痣になってた。。。私体はってる。。。でも無事終わってよかったよ〜〜〜!!
I did it. Pulled off 50 people catering with an enormous help form my greatest food gurus. My client wanted the best quality, so I ordered all the fish from the distributor that provide top notch tuna, yellow tail and salmon from a distributor to the top restaurants in the city. Sounds good, ha?! Well, when I received the delivery and opened the huge box, I froze for good 10 seconds. There were a whole salmon, half of whole yellow tail and 15lb chunk of tuna with skin on. It takes some skill and experience in order to make sashimi out of these, especially the tuna. You can't just cut out the portion....there is a specific way to cut out and slice. I cried for about 5 minutes...it's true. But then, there was no going back...I mean these ingredients cost hundreds of dollars. Then I thought about my former fish teacher who I haven't in touch for more than 3 years. She is an amazing fish master, but very strict. I expected her to be cross with me for asking for help, but to my big surprise, she came right away with her knives. With in an hour and half, all the fish were beautifully filleted and sliced into sushi ready pieces. I don't think I'll ever get to her lever, but am so lucky to have someone who would help and support me when I'm in a real pinch. I could not have done this catering without her and my other friend who used to be a chef at an Italian restaurant in Japan. So, so lucky to have some great people around me...but I can't rely on their generosity all the time, so I need to come up with better setting for the future.
prepping like crazy!
仕込み中
super helper, Ms. M
助っ人のMちゃん。
I actually pulled all nighters a day before....reallyl sleep deprived!
実は前の晩は徹夜で準備していたので完璧の睡眠不足。。。。でもカメラを向けられると笑う。
prepping away!
黙々と準備。
live sushi makin"
寿司の実演。。。緊張するわ。毎回。
veggie sticks with hummus and home made miso dip
野菜とひよこ豆のディップと自家製味噌ディップ
This was a hit! Simmered pork belly in steamed bun
これ、大ヒットだった。豚三枚肉のラフティを中華バンに挟んだもの。
roasted fingering potato with corn salsa and flower carrots
フィンがリングポテトにコーンサルサ、マヨネーズ、花形人参をのせて焼いたもの。
mini phyllo cups with shrimp and tri colored pepper salad
フィロドーの間にハープをはさんでミニカップを作って、その中に海老と3色のピーマンのサラダを入れました。
lamb meat balls with mint sauce
ラムのミートボールのミントソースがけ。
fresh figs with prosciutto
いちじくの生ハム巻き
sauteed shishito peppers with soy sauce and sesame oil
ししとう。結構これ最近人気でタパスレストランでも見かけます。
Shimeji and shiitake mushroom frittata
しめじと椎茸のスペイン風オムレツ
yakitori
焼き鳥
The party was on the roof top, so it was some what challenging to get the food up in time. I came home 3 in the morning......really, talk about "maxed out"!!! So glad it's done and what's so priceless? Everyone loved the food....tons of work, drama and some tears, but it's all good!
パーテイーは屋上だったので、食べ物を運ぶのも一仕事。全てを終わらせて家n帰ったのは朝の3時。もう、体力、気力の限界。でも皆さん大変喜んで、あっという間に全てのお料理が消え去っていったのは嬉しいことこの上ない。家に帰ったとたん、気が抜けたのでしょう、目の前がぐらっとした。地震かと思ったら私自身だった。頭を壁に強く打って翌朝見てみたら流血、更に凄い痣になってた。。。私体はってる。。。でも無事終わってよかったよ〜〜〜!!
by hungry-witch
| 2011-09-22 09:30
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