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Hungry girl's diary

Introducing easy and healthy everyday Japanese home cooking.
Il Punto
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取材でポートオソリティーの裏側にある、イタリアンレストランに行ってきました。
Great find....Italian restaurant tucked behind the Port Authority with no frill, but all very authentic Italian dishes that makes even Italian grandmas happy!
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前菜のワイルド ボアーのサラダ。薄くスライスされたイノシシは柔らかで意外にあっさりしていました。ワインのリダクションのソースがちょっぴり甘くて絶妙。
Antipasti: Affettato Di Cinghaiale (paper thin slices of wild Boar): The wild boar was tender and not as gamy as I thought. The drizzled wine reduction had some hint of berry flavor and the sweetness of the sauce went so well with the boar.
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人気のクラブケーキ。一口サイズで外はサクサク、中はクリーミーで、日本の蟹クリームコロッケみたい。
Another Antipasti, the popular mini crab cake. The exterior was nice and crunchy and the inside was filled with crab in creamy sauce.....reminded me of Japanese version of cream crab croquette. Yummmy!
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このお店はあらゆる物が手作りで、フォカッチャ、ブレッドスティック、パスタ、デザートとお店で作られています。
They make their own bread sticks, Focaccia , pasta and dessert. Freshly made Focaccia....doesn't get better than this!
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ロブスター入りイカスミパスタ。 なんて贅沢!ロブスターはプリプリでイカスミパスタはモッチリ、これ又プリプリ。幸せな一品です。
squid ink past with lobster. Divine! Juicy and plump lobster cooked perfectly goes so well with home made squid ink pasta with amazing texture. Truly, truly a must try!
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ちょっと珍しい内蔵料理。実は私、トライプ系には目がない。フィレンツェに行った時、美味しいとライプの屋台を見つけてしまい毎日通った程。なかなかレストランでお目にかかる一品ではないし、上手に調理するのは手間暇かかるので大変。ここのは文句なし!柔らかで臭みも上手に取れている。合格である。
Of all the interesting dishes from the menu, I chose this Trippa Dell'Oste. Stewed honey comb tripe cooked until tender with other vegetable. Very rustic dish, but to do this right, it takes skill and time. I happen to be a very tough critic when it comes to any tripe dishes......and this one, I take my hat off! Tripe was so tender, it melt in your mouth and it didn't have any of that unpleasant tripe smell which means the chef knew how to pre-treat the tripe before cooking. Bravo! Their menu has some other unique dishes and I can't wait to go back to try them all!

Il Punto

507 9th Ave.(at 38th st.)
(212)244-0088
www.ilpuntonyc.com
by hungry-witch | 2011-11-10 23:17 | restaurant
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by hungry-witch
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