ふぐ! blow fish extravaganza!
今年も子供達が待ちに待ったフグ、やっと入手。これだけ期待された食材って、無いなあ。ロングアイランド近辺で取れる、通称パファーフィッシュ、毒はないけどフグお雰囲気を味わうことは出来ます。酒と薄口醤油にちょっとつけておきました。
Kids have been waiting for this for a long time.....blow fish! Well, actually these guys are called "puffer fish" and don't have the trade mark poison. But, still a type of blow fish and enough to bring that extra edge to the table.
小麦粉を薄くはたきます。
coat them thinly with little flour.
フライパンでこんがり焼きました。簡単で美味しい、お勧めです。レモンたっぷりしぽって食べましょう。
Pan fry them until golden brown and ready to be served. Don't forget to squeeze lemon!
普通のご飯じゃ、ちょっとつまらない。五穀米を炊いて交代でぺったんこします。
Since we're having puffer fish, the regular rice is a bit boring....take turn and pound it until nice and sticky.
丸めてから薄く、平たくします。
roll it in the palm and then flatten it to make a thin wafer.
こんがり焼けば香ばしい焼きご飯の出来上がり。おいし〜〜!
pan fry these, too until nice and crispy. Voila, crispy rice dish...yummy!
by hungry-witch
| 2011-11-19 01:15
| cooking class