Il Tesoro
My dear friend and restaurant publicist invited to a fabulous Italian restaurant in Upper East side...yes, a place no one really think of when it comes to a great Italian restaurant. Il Tesoro opened bit over a year ago and has already became a neighborhood favorite as well as many Italian cuisine lovers all over the city as well as neighboring boroughs.
レストラン関係の広報をしているバリバリのニューヨーカー、ミリアムの招待でアッパーイーストにあるイタリアンレストラン、Il Tesoroに行ってまいりました。 あまりこの辺りで飛び抜けて美味しいイタリアンって思い浮かばないのですが、これがなかなか。。。良いのです!
Always sassy and stylish.....a true New Yorker!
本当にいつもお洒落でシャキッとしている彼女。見習いたい。。というかあやかりたい。
In addition to the spacy and cozy 2000 sq ft. main dining room which has been beautifully decorated by the chef/owner AJ Black, the 1500 sq ft wine cellar, Tuscon home style private room looks fabulous. Highly recommended for any kind of intimate gatherings.
2,000sq ftのゆったりとしたメインダイニングルームはオーナーシェフ、AJ Blackさんのアーティストの奥様が素敵にデコレートしたそうです。写真は下にある1,500sq ftもあるワインセラーをかねたプライベートルーム。これ又大きくて落ち着いたタスカニースタイル。素敵です。また結婚するなら、こんな所でレセプション。。とかフッと思ったりして。。。いかん、仕事、仕事。
The owner/chef AJ Black was born in Italy. His family ran a restaurant and he also was trained in Culinary Institute in Rome. He has another restaurant in Florida's Sanibel Island. He is such
a creative and charismatic chef who value tradition but welcomes new flavor and techniques.
He called it as "new classical". Well said!
オーナーシェフのAJ Blackさんはイタリアでレストランを経営する家庭に生まれ、ローマのカリナリーインスティチュートで修行。その後イタリアとアメリカで数個のレストランをオープンさせ、現在ではこことフロリダのサニベルアイランドにもう一つレストランを持っている。 伝統なイタリア料理に新しいアイディアと加えた、彼いわく、ニュークラシックスタイルのイタリアンを作り出している。彼自身もいくつかの本に掲載されているカリスマシェフだ。見かけより気さくな人でした。
Carpaccio Di Pesce
Thinly sliced wild salmon & yellow fin tuna topped with endive, blood orange, balsamic. Very unique and lovely combination of salmon and tuna. Great balance with not so overbearing blood orange sauce.
魚のカルパッチョ
薄くスライスしたサーモンとマグロがなかなか面白い。ソースもブラッドオレンジが入った、魚の味を損なわないバランスの良いもの。
Carpaccio Di Carne
Thinly sliced filet mignon topped with arugula, capers, shaved parmigiano finished with olive oil & balsamic. Not seared like many other Italian restaurant. This one is true to an authentic method. Fabulous!
牛肉のカルパッチョ
よくイタリアンレストランでこれを頼むと表面を炙ってあるものが多い中、全部ちゃんと生で、感心。さっぱり、あっさり、ペロリでした。
Sardines Agrodolce
Sicilian rosemary sweet & sour sardines over tomato salad. Fresh sardine was so flavorful and perfect with salad.
イワシのサラダ。新鮮なイワシってここでは貴重。サラダとのコンビネーションも絶妙でした。
Bruschetta Mista
4 formaggi e pomodoro. Nice and warm for the cheesy one and fresh and refreshing for the tomato one. Perfect for sharing.
ブルスケッタ。チーズはあつあつ、トマトは新鮮でリフレッシング。 うまい!
Grigliata Di Pesce
Mix fresh grilled seafood over baby greens in a dijonaise sauce. Shrimp, scallops and salmon were all grilled perfectly. The dejonaise sauce had just right amount of acidity with creamy and delicate taste. Any seafood lovers will be happy with this heavenly trio:)
シーフードグリルのサラダ。エビ、ホタテ、サケがちょうど良くグリルされていて、また、ディジョンソースと良く合います。
Dover Sole
Served with a white wine lemon butter sauce with baby vegetables and fingerling potatoes. Dover sole cooked to perfection...very delicate, light, but buttery. Heaven!
ドーバーソール。バターソースとケイパーがいいんだな。あっさりしているのにバターソースでコクもあります。美味。
Creme Burlee. Not too sweet..creamy bliss.クレームブリュレ。 甘さが日本人にぴったり。
Il Tesoro
1578 1st Ave
(between 82nd St & 83rd St)
New York, NY 10028
Neighborhoods: Yorkville, Upper East Side
(212) 861-9620
http://www.iltesoro.net
by hungry-witch
| 2013-02-25 13:36
| restaurant